Udvikling Stevns giver tilskud til projekter, der hjælper med at udvikle Stevns Kommune. I år er støtten blandt andet gået til en turistbåd, et mediehus og produktionen af et specialværkstøj. Næste ansøgningsfrist er allerede 1. januar, og det bliver den eneste ansøgningsrunde i 2017.

Udvikling Stevns giver tilskud til både privatpersoner, foreninger og erhvervsvirksomheder, hvis deres projekter kan skabe flere arbejdspladser, øge turismen eller gøre Stevns til er mere attraktivt sted at bo.

I år oplevede Udvikling Stevns en stor rift om midlerne, og modtog mange kvalificerede ansøgninger. Som konsekvens af den store interesse for midlerne måtte Udvikling Stevns derfor sløjfe årets tredje og sidste ansøgningsrunde.

– Vi er glade for den store interesse vi har oplevet i år. Det vidner om at kommunen er fyldt med ildsjæle, som har lyst til at skabe nogle projekter, som både gavner kommunen bosætnings-, erhvervs- og turismemæssigt, sagde Jens Kierkegaard, der er formand for Udvikling Stevns.

Gang i udviklingen

Udvikling Stevns har sat fart i udviklingen i Rødvig, der er et populært turistområde. Især efter Stevns Klint blev udnævnt til verdensarv, har flere turister fået øjnene op for Stevns, hvor især Rødvig har et stort potentiale for at tiltrække og fastholde turisterne i området.

Derfor fik Rødvig Ferieby tildelt 650.000 kr. til at udbygge deres faciliteter, og derigennem gøre det mere attraktivt for turisterne at blive i Rødvig. Desuden valgte Udvikling Stevns at støtte ’Bjørns Fishing’, der skulle bruge pengene på at istandsætte en båd for at kunne sejle lystfiskere ud. Han har også planer om at sejle turister ud langs klinten, og tilbyde snorkling og dykning fra båden.

Men det var ikke kun Rødvig, der i år kunne modtage støttemidler. Strøby Idrætscenter modtog 111.675 kr. til en ny multiarena, der gør det mere attraktivt at bosætte sig i kommunen. I Store Heddinge modtog virksomheden VillaWatt midler til et nyt mediehus, der åbner i 2017, og kommer til at bestå af et uddannelsescenter og et lokalt TV-studie. Mediehuset har blandt andet til formål at øge kendskabet til kommunen ved at producere og streame de mange gode historier fra kultur- og erhvervslivet.

Derudover modtog en lokal værktøjsproducent støtte til at producere et helt nyt specialværktøj, som virksomheden selv har udviklet og designet. Værktøjet bidrager til at lette arbejdsrutiner indenfor byggeriet, og vil på længere sigt bidrage til en økonomisk vækst i kommunen og skabe flere lokale arbejdspladser.

Næste ansøgningsfrist er 1. januar

Hvis du har en god idé til et projekt, der kan hjælpe med at udvikle Stevns Kommune, kan du søge tilskud hos Udvikling Stevns. Staten har desværre valgt at skære i puljen, hvilket betyder at der i 2017 kun er én ansøgningsrunde. Udvikling Stevns har dog stadig omkring en million kroner til at støtte lokale projekter i det kommende år.

Den næste ansøgningsfrist, som også bliver den eneste i 2017, er d. 1. januar 2017. Du skriver ansøgningen i det elektroniske ansøgningsskema, der giver dig mulighed for at gemme, så du kan arbejde videre senere, samt nemt gå tilbage og rette til.

Har du spørgsmål eller brug for råd og vejledning til ansøgningen, kan du altid kontakte koordinator Thomas Christensen på koordinator@udviklingstevns.dk eller tlf. 30 61 99 52.