En mobil udendørs sauna, et luksus hundehotel og en flexjobuddannelse for unge med usynlige handicap. Idéerne er mange, og de vil hver især gøre Stevns Kommune mere attraktiv for turister, tilflyttere og det lokale erhvervsliv. Og med LAG-midler kan det blive muligt!

Det syder og bobler i Stevns med nye projektidéer, der skal gøre kommunen mere attraktiv. Aldrig har der været så mange ansøgere til LAG-midlerne som i år, hvor antallet er firdoblet i forhold til sidste år. Det er noget, der glæder LAG-koordinator Thomas Christensen:

– Vi har fået 16 projektansøgninger, hvilket er ny rekord. Vi har aldrig haft så mange ansøgere som i år. Man kan ligefrem sige, at det bobler med gode idéer her i Stevns!

Mobil udendørs sauna

En af de mange projektansøgere er Rødvig Badelaug, der vil etablere en mobil udendørs sauna, der skal gavne og glæde ikke kun badelaugets medlemmer, men også byens borgere og turister. Andre foreninger i Rødvig som for eksempel roklubben og Stevns Tri Klub vil også kunne drage fordel af saunaen.

Badelauget håber på, at det nye saunaprojekt kan udvikle sig til en aktiv del af Rødvigs lokalsamfund og skabe nye fællesskaber.

Danmarks første luksus hundehotel

Vandrigsgaard ønsker at etablere Danmarks første luksus hundehotel, hvor hundene ikke skal i bokse og burer, men derimod rigtige værelser. Hundene bliver forkælet med stressfrie lokaler, store udendørs arealer og hyggelige indendørs afslapningsarealer med sofaer og brændeovn.

Med hundehotellet ønsker Vandrigsgaard at skabe flere lokale arbejdspladser og derved styrke iværksætterkulturen i Stevns.

Linje H – Fleksjobuddannelse til unge med usynlige handicap

Mange unge med usynlige handicap mangler muligheder for at komme i gang med et arbejde eller en uddannelse. Det vil Horisonten STU og Beskæftigelse lave om på med fleksjobuddannelsen Linje H.

Linje H vil i samarbejde med Jobcentret og lokale virksomheder uddanne unge med usynlige handicap, så de unge studerende går direkte fra uddannelse til fleksjob.

Med fleksjobuddannelsen håber Horisonten STU og Beskæftigelse på at blive mægler mellem en talentfuld, men udfordret gruppe af unge og lokale iværksættere og virksomheder – og på den måde hjælpe begge.

Fordeling af LAG-puljen

Hvilke af de 16 projekter, der kan se frem til at modtage støtte og på den måde få en indflydelse på den lokale udvikling, bliver offentliggjort tirsdag den 12. marts.

Ansvaret for den beslutning er bestyrelsen for Udvikling Stevns, der vurderer i hvor høj grad, projekterne er med til at fremme erhverv, turisme og bosætning.

LAG-puljen består i denne ansøgningsrunde af 1 million kr., hvor støtten kan udgøre op til 50% af det enkelte projekts støtteberettigede udgifter.

Denne ansøgningsrunde var årets eneste, næste ansøgningsfrist er 1. februar 2020.

Interesserede kan følge med i forløbet og læse om de øvrige projektansøgninger her på udviklingstevns.dk og på Udvikling Stevns’ facebook-side.